Tillbaka
Öppnar dokument

Vad söker du efter?

Här kan du söka efter auktoriserade företag! Sök på t.ex företagsnamn, organisationsnummer eller på ditt län.

Accepterad monteringsanvisning

 

En leverantör av VVS-produkt eller tillverkare av modul kan teckna ett avtal med Säker Vatten. Avtalet innebär att leverantören eller tillverkaren kan få monteringsanvisningen tillhörande en VVS-produkt, installationsmodul eller volymhus granskad och accepterad.

Om produktens monteringsanvisning är accepterad kan den märkas med logotyp för Accepterad monteringsanvisning.

Det är den accepterade monteringsanvisningen som är granskad. Säker Vatten godkänner inga produkter, prefabricerade installationsmoduler eller volymhus utan accepterar monteringsanvisningar.  Märkningen innebär att monteringsanvisningen håller högt ställda krav, det betyder inte att Säker Vatten har testat eller godkänt produkten. Tillverkaren garanterar produktens funktion.

                 

Utbildning i nya Branschreglerna för leverantörer

I och med lanseringen av de nya Branschreglerna 2021:1, som träder i kraft den 1 januari, behöver alla leverantörer och tillverkare som arbetar med Accepterad monteringsanvisning gå en utbildning i Branschregler 2021:1 och i systemet Accept som används vid granskningsprocessen.
En förutsättning för att anmäla sig till utbildning är att avtalet är förnyat.
Utbildningen är 5-6 timmar.

Planerat tillfälle för leverantörer av VVS-produkter är den 1 novenmber 2023.

Intresseanmälan sker här


Efter genomförd utbildning får den som gått utbildningen personliga inloggningsuppgifter till Accept som gäller så länge personen arbetar på företaget. 
Utbildning i de nya Branschreglerna och Accept är en förutsättning för att kunna ladda upp monteringsanvisningar.