Ny ID06 standard

 

Ny standard

I oktober 2018 inför ID06 AB en ny kortstandard. Syftet med den nya standarden är att öka säkerheten och därmed minimera risken för att kort kopieras eller på annat sätt manipuleras. Denna förändring kommer påverka alla VVS-företag auktoriserade hos Säker Vatten eftersom Branschlegitimationerna sedan 2016 alltid är kombinerade med ett ID06kort.

Processen för registrering och beställning

Rutinerna för att beställa nya ID06-kort skiljer sig från hur korten beställs idag, med flera steg av identifiering med Svenskt BankID. Beställande företag måste registrera sig som kund hos ID06 AB och beställningen av kortet görs sedan som vanligt hos Nexus. Både företag och den anställde måste kunna identifiera sig med Bankid.

Den nya kortstandarden kan beställas fr.o.m. den 20 oktober och det gamla kortet slutar att fungera 20 juni 2019. Mer info på Nexus hemsida.

Vi vill rekommendera våra auktoriserade företag att redan nu börja sammanställa personaluppgifter och fotografier för att vara redo att beställa kort när tjänsten är tillgänglig. Passa också på att avsluta kort för tidigare anställda.

Alla kort med giltighet kommer att bytas direkt mot ett nytt utan att hanteras av Säker vatten och all korrespondens gällande tillvägagångssätt och priser sker med Nexus. 

Priokort med Säker vatten logotyp går inte att beställa. Vi uppmanar därför auktoriserade företag att uppdatera utbildningen i Säker Vatteninstallation och beställa korten i god tid.

Om du inte har Svenskt BankID

Personer som inte har tillgång till svenskt BankID kommer att kunna identifiera sig och sitt företag med pass via en pass-scanner på vissa utvalda platser. Mer information om identifiering via pass-scanner kommer senare från ID06.

För mer information

https://id06.se/

https://www.bankid.com/

https://www.nexusid06.se/

Säker Vatten
Box 17154
104 62 Stockholm
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår