ID06 kort med branschlegitimation

ID06 ny standard

I oktober 2018 införde ID06 AB en ny kortstandard. Syftet med den nya standarden är att öka säkerheten och därmed minimera risken för att kort kopieras eller på annat sätt manipuleras. Denna förändring kommer påverka alla VVS-företag auktoriserade hos Säker Vatten eftersom Branschlegitimationerna sedan 2016 alltid är kombinerade med ett ID06 kort.

Processen för registrering och beställning

Rutinerna för att beställa nya ID06-kort skiljer sig från hur den gamla kortstandarden har beställts med flera steg av identifiering med Svenskt BankID. Beställande företag måste registrera sig som kund hos ID06 AB och beställningen av kortet görs sedan som vanligt hos Nexus eller Serilin/Hantverksdata. Både beställande företag och den anställde måste kunna identifiera sig med Bankid. Hela processen kan utföras från www.nexusid06.se eller www.seriline.se

Den gamla kortstandarden slutar att fungera 20 juni 2019. Mer info på Nexus eller Serilines hemsida.

Vi vill rekommendera våra auktoriserade företag att sammanställa personaluppgifter och fotografier för att beställa kort snarast. Leveranstider av korten kan komma att öka under våren och sommaren 2019 på grund av högre belastning.

Passa också på att avsluta kort för tidigare anställda hos din kortleverantör. 

Kort för snabb leverans med Säker vatten logotyp går inte att beställa. Vi uppmanar därför auktoriserade företag att uppdatera utbildningen i Säker Vatteninstallation och beställa korten i god tid så att man inte hamnar i tidsnöd.

 

Om du inte har Svenskt BankID

Personer som inte har tillgång till svenskt BankID kommer att kunna identifiera sig och sitt företag med pass via en pass-scanner på vissa utvalda platser. Mer information om identifiering via pass-scanner kommer senare från ID06, Nexus och Seriline.

För mer information

https://id06.se/

https://www.bankid.com/

https://www.nexusid06.se/

https://www.seriline.se

 

Säker Vatten
Box 17154
104 62 Stockholm
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår