Branschlegitimation

Auktoriserade VVS-företag ska utbilda sina montörer, arbetsledare och lärlingar i branschreglerna. Personer som blivit godkända på kursen och uppfyller kraven på grundutbildning eller dokumenterad yrkeserfarenhet och är anställda på ett auktoriserat företag får en branschlegitimation.

Certifikat och utbildningsbevis

  • För VVS-montörer ställs krav på att de innehar ett branschcertifikat.
  • VVS-montörer som saknar branschcertifikat kan genomföra en "Särskild prövning för branschlegitimation".
    Där kan montören tillgodräkna sig all relevant erfarenhet inom VVS-yrket, både utbildning och arbetslivserfarenhet räknas - minst sex-sju års erfarenhet är kravet.
     
  • För arbets-/projektledare ställs krav på två års dokumenterad yrkeserfarenhet i arbetsledande ställning inom VVS.

Syftet med utbildningen i branschregler Säker Vatteninstallation är att höja kunskapen och medvetenheten om riskfaktorer vid installationer. Målet är att förebygga vattenskador, spridning av legionella, brännskador och förgiftning.

Utbildare

Utbildningen i Säker Vatteninstallation ska ske av Säker Vatten godkända utbildningsanordnare och hållas av en behörig lärare för att ge rätt till auktorisation och branschlegitimation. Utbildningen följer alltid en fastlagd utbildningsplan och med ett särskilt framtaget utbildningsmaterial. 

Säker Vatten
Box 17154
104 62 Stockholm
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår