Tillbaka
Öppnar dokument

Part Construction först ut med Accepterad monteringsanvisning för installationsmoduler

23 juni 2021

Part Construction i Kalix är först ut med att få märkningen Säker Vatten Accepterad monteringsanvisning för sina installationsmoduler. Det innebär att det auktoriserade VVS-företaget som ansluter modulen kan lämna ett intyg till beställaren. Märkningen Accepterad monteringsanvisning för installationsmoduler lanserades i maj.

Part Construction i Kalix är ledande inom prefabricerade installationsmoduler och är ett av de företag som haft en nära dialog med Säker Vatten i processen i frågan om intyg om Säker Vatteninstallation för prefabricerade badrumsmoduler ska lösas.

- Det här är en milstolpe! Vi är stolta över att Part Construction är först ut med att teckna avtal. För oss innebär det ytterligare en kvalitetsstämpel och en trygghet för våra kunder. Nu har vi nått en ännu högre nivå i vårt hållbarhetsarbete. Accepterad monteringsanvisning är en värdehöjande effekt som tydliggör kvaliteten. Det är ett resultat av ett mycket gott samarbete med Säker Vatten, säger Irene Lindman, Kvalitets- och miljöchef hos Part Construction.

Bakgrunden till att Säker Vatten infört Accepterad monteringsanvisning för installationsmoduler är att beställare ofta ställer krav på att installationen ska vara utförd av ett auktoriserat Säker Vatten-företag för att byggnaden sedan ska vara försäkringsbar. Eftersom modulen tillverkas i en fabrik och sedan installeras av ett annat VVS-företag som inte vet hur installationen från fabrik är utförd, har det hittills inte varit möjligt.

Lösningen är att Kiwa eller RISE gör tredjepartskontroller och typgodkänner med beslut om tillverkningskontroll för att säkerställa att produkten följer samhällets krav. Produkten kan då ingå i det intyg om en Säker Vatteninstallation som det auktoriserade VVS-företaget lämnar till beställaren.

- Det är jätteroligt att Part Construction bara ett några veckor efter vår lansering av Accepterad monteringsanvisning för installationsmoduler nu är godkända och först ut med märkningen. Det säger en del om marknadens behov av hållbara och säkra vatteninstallationer, säger Thomas Lundgren, VD för Säker Vatten.