Tillbaka
Öppnar dokument

Nordiska Vattenskadeseminariet 2022: Lyckat nordiskt utbyte om vattenskador

14 september 2022

Det var fullsatt när branschorganisationer från hela Norden och samlades i Oslo för ett par veckor sedan för att dela med sig av sina erfarenheter om vattenskador.
- Det görs mycket, men vi behöver öka takten för att få bättre utväxling av arbetet och minska vattenskadorna, sammanfattade Thomas Helmerson, tf VD för Säker Vatten.

Under den två dagar långa konferensen hölls en rad intressanta seminarier som lyfte fram både pågående arbeten, forskning och de senaste siffrorna för vattenskador i hela Norden.
Säker Vattens medarbetare var flitiga talare på scenen och fick stor uppskattning.

Mest intresse fick projektet Köket, som är en gemensam satsning av branschorganisationerna i Sverige, försäkringsbolag och tillverkare av kök och köksutrustning. Totalt 70 aktörer deltar i projektet med den tydliga målsättningen att vända trenden och minska vattenskadorna i köket.

Presentationer och rapporter från Nordiska Vattenskadeseminariet finns på www.nordiskavattenskaderadet.nu

Flera av presentationerna som Säker Vatten höll under konferensen hålls även på Säker Vattendagarna, där det finns ett fåtal platser kvar till konferensen den 29 september i Malmö. Hela programmet och anmälan till Säker Vattendagarna finns på www.säkervatten.se, längst ner under Aktuellt.