Tillbaka
Öppnar dokument

Möt Säker Vattens medarbetare: Viktor – vår ständigt resande utbildare

27 juni 2022

Säker Vattens kansli består av en liten, men kompetent och engagerad skara medarbetare. Men vilka är de egentligen? Framöver kommer vi att presentera alla medarbetare i korta personintervjuer. Nu är det dags för Viktor Eriksson, som håller i merparten av Säker Vattens utbildningar.

Berätta – vad gör du på Säker Vatten och hur länge har du jobbat här?
Jag har jobbat på Säker Vatten sedan årsskiftet, så jag känner mig fortfarande ny! Jag jobbar som utbildare, vilket betyder att jag håller de flesta fysiska Säker Vatten-kurserna som vi arrangerar. Utöver det jobbar jag tillsammans med teknikgänget. Vi svarar på frågor och driver projekt och mycket annat.

Vad har du på gång just nu?
Vi just bokat in höstens alla kurstillfällen. De här sista veckorna innan semestern syr vi ihop alla detaljer för att få en riktigt bra start i höst.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
När jag förklarar varför det är som det är, varför en regel ser ut som den gör till exempel. Så händer det ganska ofta att kursdeltagarna förstår något de inte förstod innan. Det gör det lättare för dem att följa reglerna samt att deras förståelse och inställning till Säker Vatten förbättras. Då är det riktigt roligt att hålla utbildningar!

Vad gör du när du inte jobbar?
Familjen är viktig, men jag försöker också att få lite tid med enbart hustrun, samt att träffa kompisar. I år är planen att bygga en bastu. Det har bara inte riktigt kommit igång än, så det blir nog ett semesterprojekt.