Tillbaka
Öppnar dokument

Vad söker du efter?

Här kan du söka efter auktoriserade företag! Sök på t.ex företagsnamn, organisationsnummer eller på ditt län.

Möt Martin - teknikansvarig hos Säker Vatten

19 januari 2023

Martin Brunnkvist är teknikansvarig hos Säker Vatten och har därmed ett finger med i mycket som händer hos oss. Allt från branschregler till poddande.

Berätta – vad gör du hos Säker Vatten?

Jag har jobbat på Säker Vatten sedan våren 2020, började mitt under pandemin, vilket var lite speciellt.
Jag jobbar framför allt med branschreglerna. Det handlar mycket om att samla in fakta och synpunkter som kan resultera i ändringar av reglerna i kommande uppdateringar. Vi skriver inte reglerna själva utan det är ett samspel med många aktörer i hela byggbranschen. Det gör att åsikterna är många och spretar åt olika håll. Vår uppgift blir då att sammanföra och vikta synpunkterna mot varandra och sammanställa dem så att det fungerar för så många som möjligt.

I mitt arbete ingår också att sprida information om Säker Vatten till alla i hela branschen, inte bara till våra auktoriserade företag.
Ibland agerar jag också programledare i vår egna podd, Rörpodden.

Vad har du på gång just nu?

Just nu pågår mycket i vår omvärld. Bland annat så ska det komma nya byggregler från Boverket. Därför bevakar jag mycket av det som händer så att vi i god tid ska kunna anpassa branschreglerna.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det absolut roligaste är kontakten med våra medlemmar och andra som berörs av reglerna. Många blir glada och nöjda med den information och svar vi kan ge dem. Det finns även de som är starkt kritiska till det vi gör, men även de kontakterna är berikande. Kritiken behövs för att vi ska kunna utveckla branschreglerna.

Vad gör du när du inte jobbar?

Löpträning och matlagning tycker jag är väldigt roligt. Men kan även njuta av att sitta en kväll och se på film och serier från tv-soffan.