Tillbaka
Öppnar dokument

Krönika: VD har ordet

17 november 2020

Corona, jag minns en tid då jag hade enbart positiva associationer till ordet. Nämligen öl, sommar, tjo och tjim. Nu är det annorlunda. Jag tror inte att många av oss i våra vildaste fantasier kunde föreställa oss en allvarlig pandemi. Det var ju något man läst om i historieböckerna i skolan för länge sen. Spanska sjukan och digerdöden.

Pandemin som vi lever med har ställt det mesta på ända. Med ovisshet, försiktighet och oro som följd. Men som bekant är hoppet det sista som överger en. Och vi behöver nog anstränga oss lite extra för att få en framtidstro i rullning. Nöden har historiskt varit en bra motor för problemlösning.

I romarriket skapades långt för mer än 2000 år sedan en infrastruktur i form av avloppssystem och akvedukter som möjliggjorde allmänna bad, fontäner och var en orsak till att samhället inte drabbades epidemier och svält på samma sätt som övriga Europa.

Vad ger Corona oss då? Eftersom det handlar om en pandemi och därmed är en världsgemensam utmaning vi befinner oss i tror jag att vi får en enorm hävstång med digitaliseringen. Det är inte längre bara ”nice to have” utan nu behöver vi digitaliseringen för att komma vidare i vårt arbete. Närmast tänker jag på möten, kommunikation, utbildningar och även mässbesök som nu styrs om till digitala lösningar. På riktigt i vardagen. I Säker Vattens verksamhet har vi lanserat en ny webbutbildning som är ett fullgott alternativ till den lärarledda fysiska utbildningen vid förnyelse av branschlegitimation. Vi arbetar för fullt med att uppdatera vår projektportal för att erbjuda ett smidigt sätt för VVS-montörer att utfärda digitala intyg på sina jobb.

Och visst är del väl också så att det inte finns något ont som inte har något gott med sig.

-Hey, hey, let´s be careful out there!

Thomas Lundgren, VD