Tillbaka
Öppnar dokument

Krönika: Vågar du chansa?

03 februari 2021

Mitt hem är min själ var det någon klok människa som sa. Men våra hem behandlas inte alltid med den respekt och omtanke som dom förtjänar. Ibland är det för mycket fokus på yta.

När man står inför faktum att bygga hemma, oavsett det görs från början eller om det ska renoveras, så innebär det en stor investering. En vision skapas ur glättigt idylliska studiofotografier för att forma drömmen om ett underbart resultat. Men fyra väggar gör inget hem.

Det är svårt att vara beställare. Kanske har någon googlat hem den ultimata inredningen och vattenanslutna utrustningen för sitt hem. Allt designat enligt de senaste blogg-trenderna. Med friskt flöde av inspiration har man skapat målbilden - det perfekta hemmet. Tyvärr är planen ibland bestyckad med tveksamma VVS-produkter planerade och placerade på sätt som strider mot våra branschregler. Att då som auktoriserad VVS-installatör stå upp för reglerna och slå hål på kundens drömbubbla kanske inte blir helt friktionsfritt.

Men det handlar om att inte chansa. Att verkligen bry sig om att slutresultatet blir bra, över tid. Våra branschregler bygger på samlad kunskap och erfarenheter. För att få bra installationer behöver man anlita företag som har koll. Att chansa är dumt. Ingen vill riva upp ett färdigt byggresultat på grund av skador som uppstår för att man byggt på fel sätt. Ett utförande enligt reglerna kan vara avgörande när ett försäkringsbolag bedömer om ersättning för en eventuell skada ska betalas ut.

Och vågar man som auktoriserad enligt Säker Vatten att chansa? Nej, för hundra gubbar. För att få bort vattenskadorna behöver auktoriserade Säker Vatten-företag bidra med sin kompetens. Förklara hur det borde vara, varför det handlar om avvikelser, vad som kan inträffa. Om kunden fortsatt vill ha jobbet gjort på ett avvikande sätt - gör en skriftlig överenskommelse.

Thomas Lundgren, VD Säker Vatten