Tillbaka
Öppnar dokument

Krönika: Sommar, sommar, sommar

18 augusti 2021

Snart är den förbannade sommaren slut. De var ju den sommaren som Bengt Sändh skrövlade om i låten "Vals om sommaren". Kanske var
låten en reaktion på att sommaren alltid måste vara okritiskt skönmålad och underbar av oss soltörstiga svenskar.
Vi kan konstatera att när man bor i landet i norr lever man upp om sommaren. Vi får mer ljus, värme och energi. Dagen blir liksom lite längre och ska fyllas med det där som man inte hinner med annars. Pandemin påverkar oss. Vi har hemester i allt större utsträckning. Och när man sitter där hemma och ugglar är det lätt att inspireras och drabbas av fingerklåda. Man snackar över häcken och bräcker varandra med vilket projekt som är på gång i år. Kanske berättar man om uteduschen och uteköket som ska byggas, avloppet på sommarstugan som ska dras om eller köket som ska planeras om med köksö och finfina vitvaror. Hemmafixarna går på högvarv. Men kanske gås det över gränsen för vad man faktiskt behärskar. Kanske bedrar snålheten visheten.

Mitt hem är min borg är ett välkänt ordspråk. I hemmet vill vi känna oss trygga, umgås, koppla av och vila. Installationerna är hemmets hjärta och kärlsystem. Något som bara ska fungera. År ut och år in. Att riskera sitt hem med att chansa när det kommer till installationerna är helt enkelt korkat. En vattenskada kan bli förödande. Både när det gäller lidande och kostnad. Vattenlek i all ära men med vatten i sitt hus ska man inte leka med. Varför chansa när man kan anlita en av Säker Vatten auktoriserad installatör för att uppfylla sina våta drömmar. På så sätt kan man ju fortsatt ha en så där underbar sommar som man allra helst vill.

Thomas Lundgren