Tillbaka
Öppnar dokument

Vad söker du efter?

Här kan du söka efter auktoriserade företag! Sök på t.ex företagsnamn, organisationsnummer eller på ditt län.

Krönika - Nu håller det tätt

12 maj 2021

Vi jobbar i en bransch som bygger morgondagens samhälle. Ett samhälle som vi vill ska bli lite bättre och mer hållbart. För våra barns skull. Mänskligheten har genom historien visat sig vara ett finurligt släkte och kanske i ökad takt sedan industrialiseringen tågade in. Så utmaningen är inte att komma på nya lösningar utan snarare att synka olika initiativ och få dom att gynna varandra.

Jag tänker att vi är lite som myrorna i sin stack med att hela tiden hitta mönster i vad vi behöver för att verka på bästa sätt. Vi drar nytta av de bra sakerna och undviker de dåliga. Myrorna har ju för övrigt ett rätt så avancerat sätt att kommunicera. Alla i stacken har koll på var och hur det behöver byggas för att kontrollera temperatur och klimat. Och visste ni att skadade myror ”skriker på en sjukvårdare” genom att utsöndra ett kemiskt ämne som gör att andra myror plockar med sig dem hem? Ja, ja nog om myror.

Byggbranschen får ibland skäll för att vara konservativ och att arbetssätten anpassas för enskilda skrån på arbetsplats. Inte minst i vår VS-skrå krävs det mycket samordning för att resultatet ska bli bra. Det har till exempel tidigare varit svårt att säkerställa att det är tätt mellan fördelarskåp och våtrummets tätskikt. Nu kommer ett bidrag till branschinnovation med FabrikantAccept som är en databas hos VVS fabrikanterna. Här kan man leta sig fram till fungerande kombinationer av tätskikt och VVS-produkter som dessutom har godkända monteringsanvisningar. Det här är ett exempel på hur bra det kan bli när vi branschorganisationer BKR, GBR, MVK och Säker Vatten jobbar som arbetsmyror åt samma håll.

Thomas Lundgren, VD Säker Vatten