Tillbaka
Öppnar dokument

Vad söker du efter?

Här kan du söka efter auktoriserade företag! Sök på t.ex företagsnamn, organisationsnummer eller på ditt län.

Gamla ID06-kort blir ogiltiga i januari

28 oktober 2019

Säker Vatten vill påminna om att det är hög tid att uppdatera branschlegitimationen som är kopplad till ID06 kortet. I och med att standarden och säkerheten för ID06 höjs, blir de gamla korten ogiltiga den 21 januari och behöver därför bytas ut, helst före årsskiftet.

-          Den största visuella skillnaden mellan de gamla och nya ID06-korten är att de gamla har färgfoto och de nya har svartvitt foto. Men framför allt är det en betydligt högre säkerhet kopplad till de nya korten, säger Pierre Parrman hos Seriline/www.hantverksID.se, som är en av Säker Vattens leverantörer av ID06-kort.

Beslutet att höja säkerheten på ID06-kort har fattats av ID06 AB, som ägs av bland andra Sveriges Byggindustrier och de stora arbetsgivar- och branschorganisationerna.
Alla som har äldre ID06-kort behöver kontakta korttillverkarna Seriline/www.HantverksID.se eller Nexus, för att byta ut kortet. Annars kommer du inte in där du är behörig från den 22 januari.
Korttillverkarna kan också kontrollera om man har ett gammalt eller nytt ID06 kort.

-          Normalt tar det bara några dagar att få ett nytt ID06-kort, men med tanke på att många kort behöver bytas ut på kort tid, och att det dessutom är jul- och nyårshelger med ledigheter och annorlunda postgång, rekommenderar vi att byta ut kortet snarast för att vara på den säkra sidan, säger Pierre Parrman.